Vállalati videó vs promóciós videó

2020.07.15

A kereskedelmi videó készítésnél a " vállalati videó , reklám és promóciós videó" kifejezéseket gyakran hibásan használják. Valójában ezek nagyon különböző videós anyagok. Fontos megérteni a különbséget közöttük. Ez segíthet elkerülni a téves kommunikációt, és jobb átláthatóságot biztosít. 

A promóciós videó célja egy áru, szolgáltatás, esemény vagy látnivaló hirdetése. Ez a legnépszerűbb kereskedelmi videó típus a televízió vagy az online video marketing szempontjából. A promóciós videó célja hogy bemutatása, hogyan működik valami, vagy hogyan könnyíti meg a fogyasztó életét. 

Az online promóciós videók használata már nem hirdetési luxus, hanem a marketing kampányok zászlós elemei.

A vállalati videó ezzel szemben magára az üzletre koncentrál, nem pedig egy termék vagy szolgáltatás támogatására. A vállalati videók célja a márka népszerűsítése. A cél az, hogy a potenciális fogyasztókat bevezessék a vállalat jövőképébe és kultúrájába, így valószínűbb, hogy elkötelezett márka hű vásárlói közönség fog kialakulni a hatására.


fontos felismerni a különbséget a vállalati és a promóciós videó között. Egy promóciós videó vagy reklám új terméket, szolgáltatást vagy eseményt támogatna, míg a vállalati videó a vállalat egészét támogatja.

A forgatókönyvek fontos szerepet játszanak annak biztosításában, hogy az elképzeléseid megegyezzenek a képernyőn láthatóval. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy a forgatókönyveket hogyan használják a vállalati videofilmek készítésében, miért érdemes ezeket használni, és mikor nem jó forgató könyv alapján dolgozni.

Az élet kiszámíthatatlan lehet, és ez nem különbözik a vállalati világban. Előfordulhat, hogy a cég egy rendezvényt szervez , és a főnök egy hirtelen döntéssel videót akar késztetni az eseményről.