5 YouTube video trend

2020.11.01

A YouTube platformján a videókat feltöltők és a nézők egyre kreatívabban és fiatalosabban tudnak kapcsolatot teremteni!

Öt trendeket fogunk megvitatni, amiket alkalmazhatsz YouTube-stratégiádban:

  1. Élőadás
  2. 360 fokos videó
  3. Több eszköz
  4. Videó sorozat
  5. Virtuális valóság

Élőadás

A fiatalok inkább a YouTube-ot nézik, mint a TV-t

A 2016-os és a 2017-es statisztikákat megnézve megállapíthatjuk, hogy több fiatal néz a YouTube-ot fő műsoridőben, mint  televíziót. Emiatt a tartalom készítők az élő streaming lehetőségeket felhasználták arra, hogy bejelentkezéseiket úgy alakítsák ki, hogy a legtöbb nézőt megszerezzék.

360 fokos videó

A Magnfyre.com kampányt folytatott a 360 fokos és a hagyományos videó tesztelésére. Ugyanaz a videó a 360-ban 14 000 megtekintést kapott, szemben a hagyományos videóval, amely kb. 250 volt. Ezen túlmenően a 360 videó megduplázta a videó teljes nézettségének időtartalmát, a hagyományos videóhoz képest.

Költségvetési szempontból a 360 fokos videó még jobb. A fenti kísérletben a 360 fokos videó CPM-je mindössze 1,74 dollár volt a hagyományos videóhoz képest, amely 4,20 dollár volt. Ezek az eredmények azt mondják nekünk, hogy a 360-as videó nemcsak jelentősen megnöveli a nézők számát, hanem a videó reklámozásának költsége is kisebb. Még túl korai lenne megmondani, hogy a 360 fokos videózás egy hóbort, vagy itt van az ideje ,de a statisztikák egyenlőre azt mutatják hogy kereslet bizony van a 360 fokos videók iránt.

Több eszköz

A YouTube most már nemcsak a számítógépen és a telefonon, hanem több eszközön is elérhető. A legtöbb Samsung TV olyan YouTube alkalmazást kínál, amely nem igényel előfizetést, és vásárláskor már telepítve van az eszközre. Nemrég, a YouTube elindította saját televíziós streaming szolgáltatását is. Az előfizetők élő TV-t közvetíthetnek, egyidejűleg rögzíthetnek műsorokat, és csatlakozhatnak az összes eszközeikkel:

Ez olyan szolgáltatás, amelyet még a SkyGo sem kínál.

Videó sorozat

A YouTube legnépszerűbb csatornái  folyamatosan töltenek fel videókat: a legtöbb csatorna hetente tölt fel új videót de az aktívabbak akár napi szinten  is . A rajongók számos tartalomról lemaradnak így igenis hasznos és kifizetődő őket feliratkozásra buzdítani, mert a youtube algoritmusa miatt ha elkezdik más témák is érdekelni, akkor szépen lassan elkezd nekik új tartalomgyártókat ajánlani. 

Virtuális valóság

A YouTube elindította a saját VR oldalát is . Ezek a videók több százezres nézettséget hoznak. A népszerűségük nyilvánvaló okból növekszik: lehetővé teszik a nézők számára, hogy megtapasztaljanak valamit, amit egyébként nem tudnak.


Most tegyük félre a YouTube-ot: az Instagram a közelmúltban elindította saját videó-tárhely-platformját - a vertikális IGTV-t.

A YouTube platformján a videókat feltöltők és a nézők egyre kreatívabban és fiatalosabban tudnak kapcsolatot teremteni!