Optimalizáld Youtube címed,a videó leírását és címkéit

2020.10.15

A Search Engine Land közzétett kutatása szerint a YouTube videó metaadatai, beleértve a címet, leírást és címkéket, a legfontosabb rangsorolási tényezők . Ebben a cikkben azt vizsgáljuk meg, hogy miként optimalizálhatod YouTube-videó címét, leírását és címkéit a magasabb rangsoroláshoz és a további megtekintésekhez.

Mielőtt elkezdenéd a metaadatok optimalizálását, tudnod kell, hogy mik a videóidnak a kulcsszavai. A kulcsszavak azok a keresési kifejezések, amelyeknél a videó megjelenik a YouTube-on és a Google-on.

Például, ha a "FreeFly Studiót" gépelted a YouTube keresősávjába, akkor a YouTube-csatornánk, valamint számos showrellel együtt jelenik meg elsőként:

YouTube videó címe

Csak 100 karakter áll rendelkezésre a cím számára (a keresési eredményekben 70 karakterre rövidítve), tehát okosan kell használni. Jó címsort kell készíteni mind a keresőmotorok, mind a nézők számára. A címsornak kíváncsiságot kel keltenie, érzelmi reakciót kel kiváltania, vagy egyértelmű előnyt kell mutatnia a néző számára.

A videódnál a cél az, hogy az elsődleges kulcsszót a cím elejére tegyed. Ha nem helyezted el a kulcsszót az első 70 karakterben, akkor a keresési eredmények között nem lesz látható.

YouTube videóleírás

A videó leírásában legfeljebb 5000 karakter megengedett. A leírás első néhány sora megjelenik a keresőmotor eredményeiben. Az első három sor  látható anélkül, hogy valaki rákattint a 'több megjelenítése' gombra.

Ebben a néhány sorban meg kell írnod a videó tartalmát. Arra kell törekedned, hogy az első néhány sorban szerepeljen az elsődleges kulcsszó, amelyet legalább egyszer rangsorolni akarsz. Adjad hozzá annak az oldalnak az URL-jét, amelyet fel szeretnél hogy keressenek az emberek a videó megtekintése után. Lehet ez a webhely kezdőlapja vagy a kifejezetten erre a videóra tervezett céloldal. Az URL írásakor írja be azt 'http: //', nem 'www' formátumban annak érdekében, hogy kattintható legyen.

A leírás többi részében tartalmazzon kiegészítő információkat a videóról és annak tartalmáról. 

Végül add hozzá az elsődleges kulcsszót 2-3-szor az egész leíráshoz.

YouTube videocímkék

A címkék hossza legfeljebb 30 karakter lehet, és összesen 500 karakter adható hozzá a címke szakaszhoz. 3 + 1  fő típusa van a címkéknek, amit hozzá kell adni:

  1. Az elsődleges kulcsszó, mint címke
  2. Bármely LSI kulcsszó.
  3. Bármely szó, amely leírja a videó tartalmát.
  4. Márka- és csatornacímkék.

A márka- és csatornacímkék megkönnyítik a videó megjelenését a "kapcsolódó videó" szakaszban. A releváns kulcsszavak megtalálásának egyik módja az, hogy megvizsgálod, mely címkéket használják a konkurensek.

Ennek egyszerű módja a VidIQ Chrome Bővítmény használata. Ha hozzáadod a Chrome böngészőhöz, láthatod a videók által használt metacímkéket. 

Most tegyük félre a YouTube-ot: az Instagram a közelmúltban elindította saját videó-tárhely-platformját - a vertikális IGTV-t.

A YouTube platformján a videókat feltöltők és a nézők egyre kreatívabban és fiatalosabban tudnak kapcsolatot teremteni!