MIÉRT KELL VIDEÓT KÉSZÍTENI A KÖZÖSSÉGI PLATFORMOK SZÁMÁRA?

2020.09.01

Nem titok, hogy a videostartalom otthonra talált a közösségi média platformjain. A szöveges információk könnyen a végtelen görgetés áldozatává válhatnak. 

A videostartalom létrehozása sokkal fontosabb, mint valaha. Az emberek nagyobb valószínűséggel néznek videót, mint olvasnak el egy cikket, és ez különösen igaz a fiatalabb generációkra. Valójában az összes online forgalom egyharmada videónézéssel megy el. A videók nézésén kívül az emberek megosztják az érdekes vagy hasznos tartalmat. Így a közösségi média platformjai itt válnak elengedhetetlenné a tartalom marketing stratégiában.

A Facebook, az Instagram, a Twitter és más platformok nélkülözhetetlenné válnak a terjesztésben!

Ha azt gondolod, hogy elegendő linkelni a videóidat a közösségi profilokban és a hozzászólásokban akkor nagyot tévedsz. A közösségi médiában megjelenő videók jobban teljesítenek, ha a platform előírásainak megfelelően kerülnek legyártásra , nagyon fontos a különböző felületek időkorlátozásait figyelembe venni!

Azok a videók, amelyek natívak a platformokra,  további megtekintéseket, like-okat és megosztásokat generálnak. Forbes szerint külön a Facebookra gyártott videók átlagosan 110% -kal több interakciót és 478% -kal több megosztást jelentenek . Egyre gyakoribbá válik, hogy ugyanaz a videó több száz megtekintéssel rendelkezik a YouTube-on, és százezer megtekintéssel rendelkezik a Facebookon. A Twitter és az Instagram automatikus lejátszása és loop funkciói szintén növelik a megtekintési számot.

Videók készítése a közösségi médiában a leghatékonyabb módszer a vásárlói elkötelezettség létrehozására. Az emberek hajlamosabbak olyan videót nézni, amely automatikusan elindul az idővonalán, ellenben egy külső oldalra mutató linkre kattintana, még akkor is, ha ez az oldal egy másik közösségi média, például a YouTube.

Ezenkívül a videós tartalmat kifejezetten az egyes platformokhoz kell igazítani mind felbontás mind videó hosszát illetően. 

 A videók maximális hossza a következő:

  • Facebook: 120 perc
  • YouTube: 15 perc (vagy több, a csatorna állapotától függően)
  • Twitter: 140 másodperc
  • Instagram: 60 másodperc
  • Snapchat: 10 másodperc


Most tegyük félre a YouTube-ot: az Instagram a közelmúltban elindította saját videó-tárhely-platformját - a vertikális IGTV-t.

A YouTube platformján a videókat feltöltők és a nézők egyre kreatívabban és fiatalosabban tudnak kapcsolatot teremteni!