MI A LEGFONTOSABB SZAKASZ EGY VIDEOPROJEKTNÉL?

2020.08.01

Minél magasabb a tét, annál fontosabbá válik a tervezési folyamat. Ha benevezek egy 50 km-es versenyre egy edző terv követése nélkül,akkor a versenyt vagy nem fejezem be, vagy súlyosan megsérülök, vagy mindkettő.


Mindenkinek egyértelmű, hogy a tervezés fontos.Ezért itt most 3 fontos pontot olvashatsz a videókészítéssel kapcsolatos tervezéssel.

Koncepció kialakítása

Az előkészítés egyik első lépése az, hogy megértsem, hogy miért döntöttél úgy, hogy videóval akarsz hirdetni, milyen esemény vagy gondolati folyamat vezetett oda hogy számodra a legmegfelelőbb egy videós hirdetés létrehozása, mi történik ennek a videónak eredményeként, mi tetszik mások videóiban.

Rendkívül fontos, hogy megismerjelek, mint ügyfelet. Ha ismerem a céljaidat és a videóval szembeni elvárásaidat akkor az segítséget és támpontot nyújt a  kreatív koncepció kidolgozásában.

Zökkenőmentes forgatás

Ha esküvői szervező lennék, nem mondanám, hogy mindenki jelenjen meg reggel, és aztán reménykedjünk a legjobban. Nagyon sok eszköz és személy lát el különböző szerepeket, különböző helyeken, a nap különböző óráiban, és ha a napot nem gondosan tervezik meg, akkor rengeteg időt lehet veszteni egy forgatási napon.

A stáb minden tagjának eltérő szerepe van, és amint mindenki megérkezik, azt akarom, hogy mindenki pontosan tudja, hol kell lennie, és miért felelős, honnan és mikor kell A-ból B-be költöztetni a felszereléseket, és hol készül a következő felvétel, hogy mennyi ideig ebédelünk, és hol lehet a közelben parkolni.

Az idő pénz

Ha lehetőséget kapunk arra, hogy több időt töltsön az előkészületek megtervezésével azzal csökkentjük a gyártási költségeket. Inkább töltsünk el 3-4-5 napot a kreatív elkészítésével és a jelenetek megtervezésével, mint hogy heteken keresztül módosítgatni és vágni keljen a felvet anyagokat. Egy esetleges pótforgatásról nem is beszélve.

Gondolj egy fészer építésére. Különböző formájú fadarabok, különféle csavarok, szerszámok vannak, és a fejedben egy kép, amely szerint minden darab passzol. De mi történik, ha úgy gondolod, hogy készen állsz az építésre, csak éppen elfelejtetted először a talajt kiszintezni. Az egészet el kell kezdeni elölről, és kétszer olyan sok időt vesz igénybe, mint amennyi az elején lett volna.

Egy videó legyártása sokban hasonlít egy fészer építéséhez, előre elképzelheted a végeredményt, de laikusként számos tényezővel nem fogsz számolni, és ez számodra veszteséget okoz!

Most tegyük félre a YouTube-ot: az Instagram a közelmúltban elindította saját videó-tárhely-platformját - a vertikális IGTV-t.

A YouTube platformján a videókat feltöltők és a nézők egyre kreatívabban és fiatalosabban tudnak kapcsolatot teremteni!