Kezdő együttes?! Kell a videó klipp!!

2018.08.10

Rövid ott tartózkodásunk alatt hamar kiderült hogy meglehetősen gyorsan továbbpörgetik azokat az együtteseket akik koncertfelvételt, hanganyagot, vagy gyenge minőségű videoklipet küldtek be magukról! 

Nemrég jártunk egy rendezvény szervező irodában,ahol épp ezerrel folyt egy zenei fesztivál fellépőinek leszervezése.  A szervezés érdekessége volt hogy a fix fellépők mellet egy "tehetségkutatót" is indítottak melyre nem éppen a full kezdő együtteseket keresték, de nem is a nagy neveket. A tehetségkutatóra több mint 70 együttes jelentkezett, melyhez videoklipet, hanganyagokat és az együttes történetét kellet leadniuk. A szervezők a jelentkezők közül 6 együttest választanak ki, akik a közönség által megszavazott díjért (szép kerek összegért) versengenek meg egymással.


-- Röviden ez ihlette meg ezt a bejegyzést --

Videoklipek készítésének 2 fontos oka van, egy kezdő együttes számára

  • Fellépésekre jelentkezni
  • Kedveskedni a rajongóknak :)

Mivel a zeneipar megváltozott, igy egy együtesnek a fő bevételi forrása a koncertezés. Viszont joll fizető fellépéseket csak nagy rajongói táborral szerezhettek, viszont ha a rajongóknak nincs mit halgatnia és néznie rólatok a neten, akkor a rendezvényeken sem fognak megjelenni.

Nincs is jobb mint telt házas koncertet adni!

Még jobb ha évről évre felléphettek ugyan azon a zenei fesztiválon vagy rendezvényen! Jó az együttesnek és még jobb a rendezvényszervezőnek, egy sikeres fellépés után pedig biztosra vehetitek hogy jövőre is biztosítva lesz a programtervben a helyetek! :)

Hogyan legyen költséghatékony videokliped?!

Egy rendezvényszervező szívét egy telt házas buli dobogtatja meg, és az együttes rajongói is örülnek ha véletlenül szerepelnek a klipben. Jó buli lehet a klip leforgatása egy nagyobb fellépés alkalmával! Így tulajdonképen lehetőséged van minden igényt kielégíteni, de amire most gondolok NEM koncertfelvétel!!!

Most tegyük félre a YouTube-ot: az Instagram a közelmúltban elindította saját videó-tárhely-platformját - a vertikális IGTV-t.

A YouTube platformján a videókat feltöltők és a nézők egyre kreatívabban és fiatalosabban tudnak kapcsolatot teremteni!