Hogyan keres videó gyártót, ha szűk a határidő?

2020.08.15

Az élet kiszámíthatatlan lehet, és ez nem különbözik a vállalati világban. Előfordulhat, hogy a cég egy rendezvényt szervez , és a főnök egy hirtelen döntéssel videót akar késztetni az eseményről. 

Ilyesmi nem csak a rendezvényszervezőknél merülhet fel. egy létfontosságú prezentációhoz is vagy egy televíziós megjelenéshez is elengedhetetlen lehet egy videós anyag, de egy hirtelen megszervezett reklámkampány is megkövetelheti a szükségességét.

A helyzet nem is igazán számít, sokkal inkább az hogy hogyan is lás neki egy ilyen munka villámgyors kiszervezésének!

Itt van néhány tipp hogy hogyan szervez le egy last minute videó gyártást.

1) Keress flexibilis szolgáltatót

A videogyártó cégek tipikus munkaidőben dolgoznak. Azonban szinte kivétel nélkül a legtöbb gyártó munkavégzése változó, és ez amolyan iránymutatás inkább az ügyfelek felé mint ökölszabály. Keres olyan szolgáltatót aki a megadott nyitvatartási időn kívül is reagál a megkeresésekre, így hamar kiderül a számodra hogy az adott gyártó menyire tud flexibilis lenni a rövid határidejű munkákkal kapcsolatban. 

2) Keress olyan gyártót aki rendelkezik referenciával a témával kapcsolatban és teljes körű lébonyolítást kínál

Minél több tapasztalattal rendelkezik a vállalat a filmgyártásban, annál gyorsabban tudnak projektet összeállítani. Ennek a tapasztalatnak köszönhetően képesek lesznek hozzáértő szolgáltatást és eredményeket nyújtani, miközben gyorsan dolgoznak. 

3) Keress közeli videó gyártót

Ez akkor fontos, ha egy eseményt forgat a székhelyén vagy a városában. Ha egy produkciós vállalat 24 órás szolgáltatást is kínál, és hatalmas tapasztalattal rendelkezik, nem tudnak eredményesen dolgozni, ha 6 órás utazási idővel kell számolni. Keress egy helyi gyártó céget, amelynek nem kell időt pazarolnia a felszerelések és a személyzet szállítására a forgatási helyszínre. 

4) Készíts egy rövid ismertetőt

A kommunikáció elengedhetetlen, ha azt akarod, hogy a videó gyártók kapcsolatba lépjenek veled. Javasoljuk, hogy mielőtt felkeresnéd őket, egyértelműen körvonalazd ötleteidet arról , hogy mit szeretnél forgatni. 

Néhány kérdés:

  1. Mi az átadási határidő?
  2. Milyen videót szeretnél forgatni? (Promóciós, esemény, animáció, stb.)
  3. Meghatározott napokon kell-e teljesülnie a forgatásnak?
  4. Milyen gyorsan kell a forgatás után befejezni a szerkesztést? 
  5. Van valaki, akinek szerepelnie kell a videódban? Korlátozottan állnak rendelkezésre? Ha igen, mikor?
  6. Mi a célod a videóval?
  7. Van olyan példa vagy referencia videód, amit elküldhetsz a gyártó cégnek? 

Most tegyük félre a YouTube-ot: az Instagram a közelmúltban elindította saját videó-tárhely-platformját - a vertikális IGTV-t.

A YouTube platformján a videókat feltöltők és a nézők egyre kreatívabban és fiatalosabban tudnak kapcsolatot teremteni!