6 VÁLLALATI VIDEÓ ÖTLETE AZ INDULÁSHOZ

2020.08.01

Azok a vállalatok, amelyek jelentős lépéseket tesznek a videó marketing területén, páratlan előnyt élveznek a konkurenciával szemben. Ahelyett, hogy statikus tartalmakat használnak előadásokon vagy egy weboldalon, inkább vonzó és hatékony módon kommunikálnak. Igen ... észrevettük ennek az állításnak az iróniáját, mint videófilm-gyártó cég. De saját esetemben tudom, hogy jobb helyen vagyok a kamera mögött mint előtte :)

Az emberek vizuális lények. Valójában a Thermopylae Sciences and Technology rámutatott arra, hogy az emberi agy képeket dolgoz fel!

A videó gyorsabb, mint a szöveg, és az agyhoz továbbított információ 90% -a vizuális . Ugyan, az olvasás aktív folyamat, miközben a videó megtekintése passzív. Több munkát igényel a szöveg olvasása mint egy videó megtekintése, és mint tudjuk az ember inkább a lusta módot részesíti előnyben. Tehát ... köszönöm, hogy ezt itt még olvasod :)

Függetlenül attól, hogy tartalmat készítesz oktatáshoz, toborzáshoz vagy értékesítéshez a videónak alapvető részét kell képeznie vállalati marketing stratégiádban.

Az alábbiakban öt vállalati videót boncolgatunk, hogy kézzelfogható ötleteket adjunk a következő vállalati videokampányodhoz.

# 1: A misszió videó

Bemutatja egy vállalkozás irányelveit, és a közösségért tett hatásait, jó cselekedetteit. Kevésbé a népszerűsítés és az eladás a célja. Sokkal inkább azt mutatja meg hogy a cég alapítványokat támogat, és a közösség hasznos eleme. Egyébként egy jókor időzített videó adott szociális probléma megoldására, nagyot robbanthat a médiában.


# 2: A felvételi videó

A legjobb tehetségek megtalálása és vonzása elengedhetetlen egy cég  számára ha szeretnéd hogy a cégedet  az egyik legjobb munkahelynek tekintsék, alapvető fontosságú, hogy ezt megfelelően kommunikáld. 


# 3: A márkavideó

Nem elsősorban a termékek eladása a cél, inkább a márkanév fenntartása és népszerűsítése. Az ilyen típusú videóktól nem szabad elvárni hogy csőstül fognak miatta dőlni a megrendelések. Tökéletes választás ha ki szeretnél vele emelkedni a konkurensek közül.


# 4: Képzési videó

Olyan esetben hasznos marketing eszköz mikor egy összetett komplex szolgáltatás vagy termék eladása a cél, és a felhasználót be kel tanítani a program vagy gép kezelésére. Sok cég a saját termékéhez oktató kurzusokat tart, azonban egy ilyen képzéssorozat sokkal veszteségesebb egy cég számára mint egy oktatóvideó sorozatot elérhetővé tenni a felhasználóknak.


# 5: Értékesítési videó

Ez a videó típus egyetlen egy célt szolgál! Közvetlenül szólítja meg a célközönséget, egyértelmű megoldást kínál a problémájára, és eladja a terméket. Nagy márkanév mellet sem kerül sokszor kiemelésre a logó, mert itt nem a márka terjesztése a cél, hanem az eladás!


# 6: Az adománygyűjtő videó

Közhasznú szervezetek, a fő profiljukat kiemelve és elért sikereiket bemutatva kérik a fenntartásukhoz szükséges adományokat, adó 1% formában vagy egyéb felajánlásban. 


Következő lépések:

Most, hogy már láttál néhány ötletet, itt az ideje, hogy elkezd összeállítani a saját ötleteidet. Kezd azzal, hogy megérted a közönség igényeit, és innen fejleszd ki a koncepciót. Ha további információra van szükséged? Katt ide :)

Most tegyük félre a YouTube-ot: az Instagram a közelmúltban elindította saját videó-tárhely-platformját - a vertikális IGTV-t.

A YouTube platformján a videókat feltöltők és a nézők egyre kreatívabban és fiatalosabban tudnak kapcsolatot teremteni!