Ezért használj videót a Social Media marketingedhez

2019.07.18

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a videós tartalmak sokkal szórakoztatóbbak és gyorsabban fogyaszthatóbbak az egyéb formátumoknál. 

Többek között ennek köszönhető a felfelé ívelő népszerűsége is, hiszen a videós tartalmak fogyasztásához nem kell más, csak egy kényelmes fotel és egy fülhallgató. Persze ez is csak az ínyenceknek.  

A következő cikkben megnézzük, hogy miért muszáj neked is videós tartalmakat publikálnod, illetve eláruljuk azt, hogy mitől válik igazán hatékonnyá egy videó a közösségi oldalakon!

Miért gyárts videós tartalmat a céges közösségi oldalaidra?

1.Jobban megragadja a figyelmet

  • Biztosan magadat is rajtakaptad már néhányszor, amint a Facebookot vagy az Instát görgeted. Ha egyszer tudatosan is megfigyeled magad, akkor észreveheted, hogy nagy valószínűséggel a videós tartalmakat jobban kedveled.
  • Gyorsabb információáramlást biztosít és sokkal emészthetőbb formában közvetíti azt. Fáradtan, a munkából hazafelé utazva sokkal kényelmesebb megnézni egy rövid videót, mint például elolvasni egy hosszú cikket.
  • Mozgóképre ösztönösen jobban felkapjuk a fejünket, mint egy egyszerű állóképre. Így nem kérdés, hogy figyelemfelkeltő tartalmat ma már videózással hatásosabb készíteni.


2.Gyorsabb, akár azonnali elköteleződést generál

  • Ahogy az első pontban is olvashattad, a videós tartalmak - már csak a formátumnál fogva is - több időt követelnek a felhasználótól, mint például egy fénykép.
  • Ez pedig azt eredményezi, hogy idővel már bekerülsz a privát szférájába és nem tekint a cégedre idegen behatolóként.
  • Ez jó hatással lesz majd az eléréseidre, ami pedig hosszú távon megmutatkozik a bevételekben is. A videós tartalmak egyszerűen sokkal személyesebbek és emberközelibbek.

3.Egyszerűbb elmagyarázni egyes dolgokat

Te is tapasztaltad már, hogy néhány dolgot sokkal könnyebb átadni hangokkal - és testbeszéddel - mint betűkkel vagy egy képpel. Pontosan erre nyújt lehetőséget a videó formátum is.

Ha egy viszonylag bonyolultabb piacon utazol - például autóalkatrészeket vagy más elektronikai eszközöket értékesítesz - akkor nagy robbanás lehet a szektorodban, ha mini oktatóvideókkal állsz elő egy-egy kampány alkalmával.

Hidd el, az ügyfelek sokkal nagyobbra értékelik azt, aki érthetően és emberi nyelven mondja el nekik, amit tudniuk kell, mint azt, aki szakmai enyelgésekbe bocsátkozik.

4.Jól használható eladásra

A videós tartalmak a szöveges vagy képes tartalmakhoz képest sokkal előbb kiépítik a vásárláshoz szükséges bizalmat a nézővel. Míg egy cikk esetében az olvasó a saját tempójában, a saját konklúzióit vonja le rólad, egy videóban te magad tudod tökéletesen "eladni" magadat.

Ez segít erősebb márkát építeni és bebetonozni a cégedet a piac szilárd padlójába.


A tökéletes social media videó 5 kulcsa

1.Legyen platform specifikus!

Ha jártasabb vagy a közösségi média világában, akkor tudod, hogy ahány platform, annyiféle szokás és módszer létezik. Teljesen más típusú tartalom ragadja meg a YouTube közönséget, és más egy Facebook videó nézőt.

Facebook-ra inkább a rövidebb, maximum néhány perces videók dukálnak, ugyanis a Facebook felhasználókra jellemző, hogy például metrózás közben lapozgatják az üzenőfalat, amibe nem fér bele egy másfél órás videó megnézése.

Ellenben azok, akik YouTube-ra mennek videót nézni, már fel vannak készülve arra, hogy hosszabb tartalmak várnak rájuk, ezért eleve akkor állnak neki a videózásnak, amikor van erre idejük.

Mindezek mellett pedig vegyük figyelembe a technikai adottságokat: a közösségi oldalra nem is tudunk feltölteni több 10 gigányi videó anyagot...

2.Elemezd ki az elért közönséget!

A minőségi tartalomgyártás alapja, hogy olyan tartalmakat készítesz, amelyre a közönségednek igénye van.

Ezt pedig úgy tudod elérni, ha folyamatosan méred és elemzed a közösségi oldalaidon futó videóid eredményeit.

Nézd meg, hogy mennyi időt töltenek a videóiddal, meddig nézik és hogyan oszlik meg a nemek aránya! Már ezen adatok is szörnyen sokat segítenek abban, hogy a következő videós kampányaid ütősebbre sikerüljenek.

3.Kezdj ütősen, majd alkalmazz CTA-kat!

A social media videók sajátossága, hogy mindig valami olyannal kezdődnek, ami felkelti az érdeklődést és a figyelmet.

Ez azért is fontos, mert egy videó esetében nincs idő percekre - sőt még másodpercekre sem -, hogy megfogjuk a néző gondolatait. Amilyen gyorsan csak lehet, bele kell vágnunk az értékadásba, hogy a felhasználó izgatottan nézze a tartalmunk minden egyes másodpercét.

4.Legyen márkahű a cégedhez!

Törekedj arra, hogy a videós tartalmaid is egyből felismerhetők legyenek! Mindig alkalmazz valami sajátosságot, ami téged jellemez az adott szektorban!

5.Legyen benne tartalom!

Naponta több ezer új videót töltenek fel a közösségi oldalakra. Ennek jelentős része sem szakmailag, sem a minőséget illetően nem üti meg a mércét, a felhasználók pedig ehhez már hozzászoktak.

Az internetezők egyre inkább hanyagolják azokat a tartalomkészítőket, melyek nem nyújtanak vagy nem jól tálalják a tartalmakat.

Törekedj arra, hogy minden videódban legyen valami tartalom, ami hasznos vagy szórakoztató a néző számára! Hosszú távon csak így fog kitüntetni a figyelmével.

Összefoglalás

A videó kétségkívül sokkal kényelmesebb formátum a felhasználók számára. Éppen ezért terjedt el ennyire a használata minden egyes közösségi oldalon. Ha Te is szeretnéd feldobni a márkakommunikációd és a céges közösségi oldalad tartalmait, akkor szükséged lesz videós tartalmakra!